gyik

Mi történik, ha az RLI Watch vészjelző eszközön megnyomom az S.O.S gombot?

Az S.O.S gomb benyomása esetén (min 3-5 másodpercig) egy hívás indul el a diszpécser központi szolgálat felé, (amennyiben igényelve van ez a plusz szolgáltatás) vagy jelzést ad SMS formájában az eszköz pontos GPS koordinátáiról a megadott személyeknek, vagy egy rövid hangfelvételt is küldhet hollétéről (típus, beállítás függő). Amennyiben a diszpécserszolgáltatás aktív, érzékelik az Ön vészjelzését, és telefonon megpróbálják felvenni Önnel a kapcsolatot (amit megadott a szerződéskötésnél). Amennyiben felveszi az ügyfél a telefont, akkor kétirányúan kikérdezik a segélyhívót az állapotáról a megfelelő protokoll szerint, amennyiben igényelve van a szerződésben ez a szolgáltatás. Amennyiben nem veszi fel az eszköz használója (szerződésben megjelölt személy) a telefonját, akkor a szerződésben megjelölt hozzátartozókat, megjelölt személyeket, nagyobb bajnál akár mentőt, rendőrséget is kereshetjük.

Vannak-e megye szintű szerződéskötési pontok?

Jelenleg Budapesten van lehetőség szerződést kötni. De mivel folyamatosan terjeszkedünk, az év végére vélhetőleg minden megyének a székhelyén megtalálhatóak leszünk.

Hogy kell fizetni a szolgáltatási díjat?

Készpénzben a partner üzletekben, átutalással, csoportos beszedéssel vagy előre kiküldött csekken lehet fizetni a havi díjat.

Kik fogadják az SOS hívásokat?

Természetesen ez az egyik legfontosabb elvárás volt nálunk! Diszpécser szolgálatunknál kizárólag tapasztalt, képzett dolgozók fogadják. A diszpécseres szolgáltatás, külön igényelhető a szerződés kötésnél.

Hogy lehet megrendelni a segélyhívó okos órát?

Weboldalunkon, és ezen kívül Budapesti üzleteinkben.

Szerződéskötés esetén mikor aktiválódik a szolgáltatás?

A szerződés aláírása után szinte azonnal, legkésőbb 48 órán belül. Amennyiben ez nem történik meg, azonnal hívja (munkaidőben) a kapcsolati menüben megadott telefonszámokat!

Szeretnék értékesítő vagy franchise partnerük lenni. Van rá lehetőség? 

Igen. Kattintson a www.rliwatch.hu honlap KARRIER menü oldalára, ahol minden tájékoztatást megkap.

Ha franchise partner szeretne lenni – ajánljuk figyelmébe: termékünk és szolgáltatásaink bevásárlóközpontokban való standos értékesítéséhez keresünk partnereket az ország egész területéről teljes marketing támogatással. Minimális induló költség (stand, helyszín bérleti kaukció, bérleti díj, és induló minimális árukészlet). Cégünk nem kér FRANCHISE DÍJAT! Cégünk nem meggazdagodni szeretne, hanem segíteni, lehetőséget adni az ,,élet és egészség” biztonságára!

Kell-e külön SIM kártya előfizetést fizetnem, ha szeretném a szolgáltatást használni?

Jelenleg, az RLI Watch eszköz megvételével 2 év (24 hónap) előfizetést az eladó cég ingyen biztosít. A változás jogát fenntartjuk!

Lehet-e már meglévő órával csatlakozni a rendszerhez?

Cégünknél ilyen lehetőség nincs.

Hogy kell tölteni a segélykérő eszközt?

A segélykérő eszköz töltése a dobozban található 240V –os töltővel történik. Az eszköz oldalán található mikro USB csatlakozóba kell dugni a töltőkábel egyik végét, a másikat pedig a konnektoros USB csatlakozóba. Javasolt elsőnek minimum 12 órán keresztül tölteni. Az eszköz jelzi az akkumulátor töltöttségi szintjét.

Hogy kell hívást fogadni?

Az eszköz elkezd csengeni és vibrálni . A kijelzőn megjelenik egy telefonkagyló ikonja. Ekkor az eszköz oldalán lévő alsó vagy felső gombot meg kell nyomni, és a beszélgetés kihangosítva elindul. (típus függő)

Segélykérőnek mit kell mondani? (plusz szolgáltatás esetében, PRÉMIUM szolgáltatás)

Várja meg a diszpécser kérdéseit. Az Ön állapotával kapcsolatos kérdéseket fog feltenni, amire érthető válaszokat kell adni. Az eszközön található mikrofonba kell beszélni.

Segélykérő mit fog kérdezni? (plusz szolgáltatás esetében, PRÉMIUM szolgáltatás)

Az Ön pillanatnyi állapotáról fog kérdezni, az Ön által megadott (adatfelvételkor) betegségek, rendszeresen szedett gyógyszereket figyelembe véve.

Vészjelző eszköz (RLI watch) lemerülését mi jelzi?

A segélyhívó eszköz akkumulátorának lemerülését a kijelzőn megjelenő ikon jelzi. A lemerülést hangjelzés is kíséri. Ilyenkor minél hamarabb el kell kezdeni az akkumulátor töltését. Az Ön érdeke, hogy mindig fel legyen töltve a segélyhívó!

Kapnak-e információt a hozzátartozók, ha baj van a biztosítottal?

Igen, a diszpécser a segítségnyújtást követően értesíti a hozzátartozót, és a megjelölt személyeket, akik meglettek jelölve a szerződésben. Alap (STANDARD szolgáltatás) szolgáltatásunk esetében üzenetet (SMS) küldünk a hozzátartozónak és a megjelölt személyeknek, akik meglettek jelölve a szerződésben.

Milyen gombok vannak az órán?

Két hívásindító gomb, egy ki-bekapcsoló gomb, S.O.S gomb.

Milyen színekben választható?

Jelenleg a fekete szín elérhető Magyarország területén, de a jövőben rózsaszín, halványkék, narancssárga és fehér színben is elérhető lesz az eszköz.

Szeretne többet megtudni?